perjantai 7. heinäkuuta 2017

Hannunvaakuna- korvakorut

Vuoden nuori korutaiteilija -kilpailu


Yhtenä kilpailutyönä olivat hannunvaakuna aiheiset korvakorut. Symbolia on käytetty suojaamaan huonolta onnelta ja pahoilta hengiltä. Sitä on piiretty talon tai ladon seinään suojaamaan sen asukkeja. Kuviota on käytetty monissa eri esineissä, kuten puisissa lusikoissa, juustolaudoissa sekä käytetty kirjontakuviona riipuksissa ja soljissa. Vanhin Suomessa löydetty hannunvaakuna on 1000 vuoden paikkeilla suksiin kaiverrettuina. Silmukat symboloivat maan neljää suojelevaa ilmansuunnan henkeä. Pohjoinen, Etelä, Itä ja Länsi kannattelevat taivasta maan yllä. Hannunvaakunan, tai käpälikön, uskotaan lisäävän turvallisuutta ja suojaavan synkiltä ajatuksilta. Näiden korujen valmistus olikin helpoin kilpailutöistä.


Alkuvääntöä.
Vaakuna valmiina juottamiselle.


Koru'istutuksen kasaan juotosta.
Porasin puunpalaan reiät, joihin laitoin kaksi metallitankoa kiinni. Niitä apuna käyttäen sain väännettyä hopealankaa symmetrisesti muotoonsa. Kuitenkin vaati pari kokeiluerää, että sain vaakunan näyttämään siltä miltä halusin. Kun olin vääntänyt langan hannunvaakunan muotoon juotin kiinni hopealangan päät. Taoin pari kertaa juotettua vaakunaa vasaralla jotta koruun tulisi hieman syvyyttä.

Koru-istutuksia varten sahasin putkesta palasia ja juotin niihin kiinni hopealenkkejä. Tein kivien sovitteet, istutin ne ja kiinnitin ne hannunvaakuniin kiinni. Tämän jälkeen siistin ja kiillotin korun.








Valmis työ:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti