lauantai 20. toukokuuta 2017

Prinsessasormus

Filigraanisormus

Halusin tässä viimeisillä kouluviikoilla kokeilla vielä jotain uutta, joten opettelin filigraanin tekoa. Samalla harjoittelin myös pisaranmuotoista kivi-istukan valmistusta, ja suunnittelin nämä kaksi ideaa yhteen ja syntyi tämä:

Valmis sormus.

Ensimmäisenä tein kiven istukan, joka kävi jo helpommin kun olin tehnyt samalla istutuksella korvakorut ja äitienpäivälahjan mummilleni. Tämän jälkeen tein sormuksen 'kehykset', Sain ylempään hyvän kaaren taittamalla tankoa sormuksen pyöristimellä. Sen jälkeen pyöristin sormusaihion normaalisti.

Palaset erillään ja alkuperäisiä filigraanikiekuroita joista
en lopuksi kaikkia käyttänyt.

Tällä sai mukavasti symmetriset kaaret sormukseen.











Filigraania valmistin tekemällä neliölankaa ja kiertämällä sitä haluttuun muotoon ja lopuksi valssaamalla sen. Tein alkuun kieruloita, mutta sormuksen muoto vaati sen, että jokainen täytyy tehdä tarkkaan sopivaksi kehyksien väliin, joten en käyttänyt niitä. Sain sormuksen 'kasaan' juottamalla kivi-istukan kiinni sormuksen kehyksiin jonka jälkeen juotin yksitellen filigraanikiekurat omille paikoilleen.




Kaikki juotettuna.
Sormuksen kasaan juotos.
Ensimmäistä filigraania juottamassa.

 Filigraanien juotos kiinni osoittautuikin hyväksi harjoitukseksi, sillä siinä saa olla erittäin varovainen. Sain kuitenkin kaikki kiinni ongelmitta ja lopputulos miellytti! Jäljelle jäi enää kiven istutus.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti